NL
terug

Vandaag is het Nationale Pannenkoek Dag en dit makkelijke recept bewijst maar weer eens dat je voor deze lekkernij niet naar een pannenkoekenhuis hoeft. Deze lekkere pannenkoeken met havermout en banaan tover jij binnen een handomdraai op tafel!

Recept voor 3 kleine pannenkoeken

  • 40 gram havermoutvlokken of havermoutmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout
  • 1 ei
  • 2 bananen
  • Scheutje melk
  • 1 eetlepel honing

Als je geen havermoutmeel hebt kun je dit ook heel makkelijk zelf maken door havermoutvlokken te vermalen in de blender.

Vervolgens neem je dezelfde blender of keukenmachine en blend je hierin één van de bananen, havermoutmeel, ei, melk, bakpoeder, zout, en tot slot de honing. Blend deze mix tot een egaal beslag. Als je het beslag te dik vind kun je er ook nog wat melk of water aan toevoegen, maar let op: het hoeft niet zo vloeibaar te zijn als normaal pannenkoekbeslag!

Verhit een pan met wat olie of boter en snijd ondertussen de tweede banaan in plakjes. Giet een hoeveelheid beslag van een kleine pannenkoek in de pan en leg hier bovenop de plakjes banaan. Na ongeveer 2 à 3 minuten kun je proberen om de pannenkoek voorzichtig om te draaien, en bak vervolgens ook de andere kant nog even aan. Met het beslag zou je ongeveer 3 kleine pannenkoeken moeten kunnen bakken. Herhaal dit tot je beslag op is en je een heerlijke stapel pannenkoekjes hebt.

De pannenkoeken kun je gewoon zo van genieten, ze zijn van zichzelf al verrukkelijk genoeg. Maar voor een extra touch kun je ze ook serveren met bijv. kaneel, poedersuiker of chocolade snippers eroverheen gestrooid.

Eetsmakelijk!

Datum: 06-03-2019

Reacties