NL
terug

Tegenwoordig hebben veel mensen last van korte, gescheurde nagels. Of dat nu door stress of verveling komt, het ziet er gewoon niet mooi uit. Door de ruwe randjes scheuren de nagels sneller en kan het gaan bloeden. Ook zitten er vaak droge velletjes langs de nagels, wat best pijnlijk kan zijn als je die eraf trekt. Het gezondste is om je nagels langer te laten groeien op een natuurlijk manier. Voordeel: er zijn veel trucs om je nagels snel te laten groeien, sneller dan je denkt.

  1. Verzorg je nagelriemen goed

Het is belangrijk dat je nagelriemen gezond en gehydrateerd zijn. Verzorg je nagelriemen daarom regelmatig met een olie: denk aan bijvoorbeeld castorolie of amandelolie.

  1. Eet voldoende proteïne en vitamines

Nagels bestaan uit proteïne, dus het is belangrijk dat je genoeg proteïne binnenkrijgt. Denk hierbij aan kip, eieren, noten, vis en spinazie. Ook vitaminen A, C en D zorgen ervoor dat je nagels sneller gaan groeien. Denk hierbij aan melk en fruitsoorten als kiwi’s.

  1. Blijf je nagels 1x per week vijlen

Als je je nagels regelmatig vijlt, blijven ze netjes en scheuren ze veel minder snel. Daardoor hebben ze de tijd om te groeien en sterker te worden.

  1. Gebruik een nagelverharder

Als je elke week een nagelverharder gebruikt, worden je nagels sterker en zullen ze minder snel afbreken/scheuren. Ook zal je minder snel gaan nagelbijten, waardoor je jouw nagels de tijd geeft om langer te groeien.

  1. Bescherm je handen goed

Draag altijd handschoenen als je gaat afwassen of in contact staat met heet water en chemische producten. Hier drogen je nagels juist van uit waardoor ze bros worden. Ook moet je handschoenen dragen als het heel koud is buiten, de kou droogt de nagelriemen namelijk snel uit.

Datum: 19-09-2019

Reacties