NL
terug

Last van gele tanden? Dan is bleken een heel slechte (en dure) manier om dat te verhelpen. Daar worden je tanden alleen maar zwakker en gevoeliger van. Gelukkig kun je dit ook op de natuurlijke manier aanpakken, zónder dat het beschermlaagje kapot gaat:

 1. Wrijf je tanden elke dag in met de witte kant van een sinaasappelschil.
  In de witte kant van de schil van een sinaasappel zit een zuur dat je tanden witter maakt. Wanneer tanden geel zijn kun je ze elke dag met de sinaasappelschil inwrijven, een paar minuutjes wachten en vervolgens je mond en tanden spoelen met water.
 2. Poets je tanden elke dag met 2 á 3 druppels kruidnagelolie.
  Kruidnagel wordt gebruikt om tanden witter te maken. Ook heeft kruidnagel als extra voordeel dat het jouw een frisse adem geeft, omdat het schadelijke mondbacteriën verwijdert.
 3. Poets elke dag met kurkumapoeder.
  Een smakelijke manier om witte tanden te krijgen is poetsen met kurkuma of geelwortelpoeder. Ondanks dat de poeders knalgeel zijn, krijg je er op den duur witte tanden van.
 4. Wrijf je tanden in met het binnenste, witte gedeelte van de aardbei.
  In aardbei zitten zuren die de tanden witter maken. Je kunt een aardbei doormidden kauwen en vervolgens je tanden inwrijven met het witte, binnenste gedeelte van de aardbei.
 5. Eet elke dag een appel.
  Een zure appel eten is een automatische witmaker voor je tanden. Gele aanslag wordt minder door de zuren die er in de appel zitten.
Datum: 17-09-2019

Reacties