terug

Merk je dat jouw haar droog en pluizig is? Zit jouw haar ook nog eens vol gespleten haarpunten, voelt het aan als stro en is het niet in model te krijgen? Dan ben je niet de enige: veel vrouwen kampen met deze problemen. Door advies gebruik je dan talloze haarmaskers, serums en conditioners maar het probleem lijkt niet echt opgelost te worden. Dit komt omdat er vaak wat meer oorzaken zijn voor beschadigd haar. Pas daarom de volgende tips toe om je haar te herstellen van droogte:

1 – Gespleten haarpunten knippen

Door alleen de gespleten punten eraf te knippen, ziet je beschadigde haar er vaak al een stuk beter en gezonder uit. Dit is geen oplossing om je haar te verzorgen, maar het zorgt er wel voor dat je haar er gezonder uit ziet.

2 – Was je haar niet te vaak

Shampoos zetten de haarschubben open, waardoor ze sneller zullen beschadigen. Met een shampoo verwijder je ook natuurlijke talg van je hoofdhuid. Talg is nodig om de haarschubben te bedekken en gezond te houden, dus zonder talg zijn de schubben veel kwetsbaarder. Met een conditioner zou je dit kunnen verhelpen, omdat deze de haarschubben sluit. Dus áls je vaak met shampoo wast, zorg er dan voor dat je daarna altijd een conditioner gebruikt.

3 – Deppen in plaats van wrijven met een handdoek

Wees voorzichtig met het drogen van je haar door middel van een handdoek. Door te wrijven met een handdoek gaan de haarschubben open staan en breken ze sneller af.
Dep je haar dus droog of draai de handdoek als een tulband om je hoofd en laat het zo drogen.

4 – Steek je haar op als je gaat slapen

Steek je haar op in een knotje of een staart om wrijving te verminderen. De wrijving zorgt voor het afbreken van het haar, iets wat we juist willen voorkomen.
Mocht je hier een elastiekje bij gebruiken, gebruik dan een elastiekje zonder metalen verbindingsstuk. Door het metaal beschadigt je haar alleen maar meer en zorg je dat het afbreekt.

5 – Gebruik zo min mogelijk stylingsproducten

Veel mensen föhnen hun haar met hitte, terwijl dit het haar juist beschadigt. Dit geldt ook voor veel producten die allemaal siliconen en parabenen bevatten. Gebruik zo veel mogelijk natuurlijke producten en probeer te föhnen met koude/lauwwarme lucht. Lukt dat je niet en wil je toch echt met veel hitte föhnen? Zorg dan dat je ten alle tijden een heatprotector gebruikt.

Datum: 10-09-2019

Reacties