terug

Gewrichten zijn belangrijke onderdelen van het lichaam. We gebruiken ze in elke beweging waarbij ze de grote schokken voor ons opvangen. Denk maar eens aan hardlopen en springen: daarbij worden de schokken opgevangen door onze gewrichten. Helaas wordt dit proces minder soepel uitgevoerd naarmate we ouder worden, omdat het kraakbeen tussen de gewrichten langzaam slijt. Daardoor worden de gewrichten stijver en kunnen de dagelijkse bezigheden erg beperkt worden. Wat dan vooral opvalt is dat men veel pijn ervaart als het weer kouder wordt. Bij warm weer zijn de gewrichtsklachten vele malen minder dan bij koud weer. Ook ervaren steeds meer mensen pijn als het nat en vochtig weer is. Maar hoe komt dat dan?

Bij koud en nat weer vernauwen de bloedvaten zich om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Hierdoor stroomt er minder bloed naar bepaalde delen van het lichaam, waardoor spieren en gewrichten wat strakker en stijver worden. Dan verslechtert de lichaamshouding en worden bepaalde spieren vaker aangespannen dan normaal.

Bij warm weer worden de bloedvaten juist wat groter, waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt. Hierdoor kunt u de spieren en gewrichten wat soepeler bewegen en zijn de pijnklachten minder dan normaal.

Het kan voor u dus helpen om dikke kleding aan te trekken in de winter, een warm bad te nemen of een dagje naar de sauna te gaan. Daarnaast helpt het ook om een balsem als Motion Free te gebruiken: ze verlicht de spier- en gewrichtspijn door middel van haar verwarmende werking. Breng de crème aan op de pijnlijke, stijve plekken. U zult merken dat Motion Free de spieren en gewrichten warm maakt en de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor trekt de pijn sneller weg en komt u beter de winter door.

Lees meer over Motion Free balsem

Datum: 13-11-2019

Reacties