terug

Steeds meer mensen in Nederland worden vegetarisch en dat is maar goed ook. Want wist jij dat vlees 40% van de klimaatbelasting veroorzaakt? In Nederland eten we jaarlijks zo’n 40 kilo vlees per persoon (rund, varken en kip). Dat is ruim 2 keer zoveel als 50 jaar geleden. Daarnaast importeren en exporteren we ook veel vlees. De veehouderij die al dat vlees produceert stoot broeikasgassen uit en verbruikt veel water. De vleesindustrie heeft wereldwijd veel ruimte nodig voor de verbouw van veevoer en  dat kan mestproblemen veroorzaken. Minder vlees eten is dus de meest effectieve manier om dat tegen te gaan. Natuurlijk kan jij in je eentje dit probleem niet oplossen, wel kan je wat vaker kiezen voor een maaltijd zonder vlees. Dat zal al een hoop schelen!

Hier een super lekker vegetarisch recept dat gemakkelijk te bereiden is.

Vegetarische pasta met spinazie en mozzarella
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne (Of een ander pasta soort)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 gram cherry- of snoeptomaatjes
  • Mespuntje cayennepeper
  • 450 gram diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 250 gram mozzarella
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de spinazie apart.
  • Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
  • Bak de uisnippers en knoflook (laat het niet bruin worden) met de cayennepeper. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee.
  • Voeg 2/3 van de tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuten mee. Voorzichtig omscheppen
  • Voeg de warme spinazie, de pasta en de overige tomaatjes toe en schep het voorzichtig om. De laatst toegevoegde tomaatjes blijven heel.
  • Snijd de mozzarella in dikke plakken en verdeel deze over het gerecht.
  • Verwarm 1 minuut met deksel op de pan. Bestrooi met versgemalen peper en serveer direct.

Tip
In het voorjaar kun je natuurlijk ook verse spinazie gebruiken. Voeg bij het gebruik van verse spinazie pas als laatste de spinazie toe en laat het 1 á 2 minuten sudderen.

Datum: 09-04-2019