terug

Een paar kilo’s kwijt? Goed zo! Dan is het nu tijd om dat vast te houden. Op gewicht blijven kan lastig zijn. De verleiding om terug te vallen in oude, ongezonde gewoontes in nu eenmaal groot. Als het je lukt om minimaal twee jaar op gewicht te blijven, is het makkelijker om ook langer op gewicht te blijven. Maar twee jaar… Dat is best lang. Dat kan sneller en simpeler! Hieronder lees je hoe je het beste op gewicht blijft.

Het ontbijt

Sla geen ontbijt over. Want ’s ochtends gezond ontbijten met volkoren granen, magere kwark en fruit zorgt voor verzadiging en langdurige energie. Dit voorkomt snacken en overmatig eten later op de dag.

Blijf in beweging

In beweging blijven is noodzakelijk. Dit hoeft niet fanatiek te zijn, als er maar wel wordt gezweet. Een combinatie van cardio en krachtoefeningen is ideaal. Ben je geen sporter? Blijf toch wel in beweging! Zelfs met wandelen en tuinieren worden meer calorieën verbrand dan met helemaal niets doen.

Een regelmatig eetpatroon

Dit houdt in dat je ook op vakanties en in het weekend niet compleet afwijkt van je gezonde eetpatroon. Een dagje kan, maar houd het echt bij 1 of 2 dagen en ga niet een week los waardoor je al snel 2 kilo’s aankomt.

Slaap voldoende

Te weinig slapen maakt dit. Door slaapgebrek komt minder leptine en meer ghreline vrij. Dit hormoon zorgt voor een verzadigd gevoel. Deze combinatie zorgt ervoor dat je meer gaat eten, want je hebt dus meer trek en minder verzadiging.

Gebruik lekker eten niet als beloning

We kennen het gevoel allemaal, een stuk chocola, glas wijn of stuk taart als beloning nemen. We zijn trots, blij of opgelucht over iets, dan hebben we dat lekkers wel verdiend. Maar al snel blijkt dat je elke dag wel iets hebt gedaan, waarvoor je jezelf wilt belonen. En dat maakt op gewicht blijven eigenlijk niet mogelijk. Zorg dus dat je iets anders bedenkt, waarmee je jezelf kunt belonen.

Doorgaan

Bij het streven naar een gezondere leefstijl kunnen fouten gemaakt worden. Maak geen denkfout: ik heb gefaald en het heeft nu toch geen zin om verder te gaan want ik heb het toch al verpest, laat ik maar doorgaan met eten. Denk dus bij een kleine terugval. Oké ik heb wat meer op, maar ik ga nu weer door!

Relevante producten

Lifestyle

Titan Gel Gold

De intimiteit terug in je relatie? Met Titan Gel Gold van Dorivit gaat dit zeker lukken. Voor een nog intensere gevoelsbeleving. Bekijk de gel hier! Lees meer

€59,-

Direct leverbaar

Lifestyle

Black Latte 3+2

Moeite met afvallen? Geen zorgen, Black Latte koffiepoeder ondersteunt de gewichtsbeheersing. Lees meer

€162,-

Direct leverbaar

Lifestyle

Black Latte 2+1

Moeite met afvallen? Geen zorgen, Black Latte koffiepoeder ondersteunt de gewichtsbeheersing. Lees meer

€108,-

Direct leverbaar

Health

Beauty box

Extra voordelig van onze beauty toppers genieten? Bestel dan nu de Beautybox! Lees meer

€99,99

Direct leverbaar