terug

Afvallen

Afvallen hoeft geen strijd te zijn! Als je begint met het doorvoeren van kleine veranderingen bouw je meer zelfvertrouwen op en krijg je veel meer energie om door te zetten. Hieronder lees je hoe je het beste op een gezonde manier afvalt.

Laat de lege calorieën weg

Als je wilt afvallen, begin dan met het weglaten van de lege calorieën. Dat zijn toegevoegde suikers. Je hebt ze niet nodig, ze leveren alleen maar calorieën en geen vitamines, mineralen of vezels. Dus weg met koek, snoep, frisdrank en alcohol. Als je deze stap toepast, bespaar je echt veel calorieën!

Drink veel water

Water drinken voor het eten helpt om af te vallen. Dat komt omdat het de maag goed vult, waardoor je minder eet bij de maaltijd.

Eet veel eiwitten en vezels

De voedingsstof die je het meest verzadiging geeft is eiwit. Als je meer eiwitrijke producten toevoegt aan je maaltijd, heb je minder snel weer honger. Voorbeelden van eiwitrijke producten zijn kwark, kaas, eieren, vis, vlees en peulvruchten. Vezelrijke zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Je vindt vezels in volkoren graanproducten, fruit, groenten en noten.

Beweeg een uur per dag

Een half uur bewegen per dag is de norm voor gezonde mensen. Als je wilt afvallen, is dit niet genoeg. Beweeg minsten één uur per dag. Bouw het langzaam op en zoek beweging in het dagelijks leven: wandelen, tuinieren, op de fiets boodschappen doen. Alles telt mee!

Afvalsupplementen

Als de basis van je gezonde leefstijl in orde is kun je gebruik maken van afvalsupplementen. Dit kan je op weg helpen tijdens het afvallen. Deze afvalsupplementen laten de vetverbranding extra snel lopen en remmen het hongergevoel.

Weeg je één keer per week

Veel mensen die bezig zijn met afvallen, wegen zich elke dag. Het kan voorkomen dat je van de ene op de andere dag ineens 1,2 kilo bent afgevallen. Maar het kan ook voorkomen dat je ineens 0,5 kilo bent aangekomen. Als dit het geval is, is de kans groot dat je gedemotiveerd raakt en die dag sneller geneigd bent om iets ongezonds te eten.

Relevante producten

Lifestyle

Titan Gel Gold

De intimiteit terug in je relatie? Met Titan Gel Gold van Dorivit gaat dit zeker lukken. Voor een nog intensere gevoelsbeleving. Bekijk de gel hier! Lees meer

€59,-

Direct leverbaar

Lifestyle

Black Latte 3+2

Moeite met afvallen? Geen zorgen, Black Latte koffiepoeder ondersteunt de gewichtsbeheersing. Lees meer

€162,-

Direct leverbaar

Lifestyle

Black Latte 2+1

Moeite met afvallen? Geen zorgen, Black Latte koffiepoeder ondersteunt de gewichtsbeheersing. Lees meer

€108,-

Direct leverbaar

Health

Beauty box

Extra voordelig van onze beauty toppers genieten? Bestel dan nu de Beautybox! Lees meer

€99,99

Direct leverbaar